Interrail ticket: reis door de hele Europa zonder te vliegen. 

Ben je iemand die veel hoogtevrees heeft? Niet houdt van vliegen? Of nog geen rijbewijs of auto heeft om een rondtour te kunnen maken? Maar je wilt toch op vakantie? Met een interrail ticket kun je toch op de plaats van bestemming komen. Een interrail ticket brengt je waar je maar wilt in heel de EU. Je kunt niet alleen met de trein door heel Europa, maar er zijn ook andere manieren zonder te hoeven vliegen. Ben je benieuwd naar de voordelen van het reizen met een interrail ticket en wat andere opties zijn? Lees dan verder. 

Voordelen van een interrail ticket

Wanneer je op vakantie gaat met de trein kun je overal komen waar je maar wilt. Bovendien kun je ervoor kiezen om met de trein een rondtour door Europa te maken. Je kunt gemakkelijk je spullen meenemen en de trein nemen wanneer je dat wil. Mis je de eerste trein dan kun je de volgende ook nog wel pakken. Zo kies je je eigen tijden wanneer je wilt vertrekken. Je hoeft dus niet met interrail ticket je tijden van tevoren te bepalen. Hierdoor kun je zelf bepalen op welk moment je van de bestemming afgaat. Bovendien kun je ook zelf bepalen met interrail ticket waar je naartoe gaat. Je gedachten kunnen per dag of per minuut veranderen wanneer je een interrail ticket aan vast zit. Je bent dus ook niet afhankelijk van iets wat je van tevoren bedacht hebt.

Niet kopen, maar huren

Wanneer je wel een rijbewijs hebt, maar geen auto die je kunt gebruiken, kun je in plaats van een interrail ticket ook ervoor kiezen om een auto te huren. Door een auto te huren kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt zelf je reis bepalen en kijken hoelang je in de auto zou willen zitten. Ook kun je zelf plannen maken waar je heen wilt. De route bepaal je zelf. Je kunt stoppen wanneer je wilt en gaan wanneer je wilt. Dat is heel erg prettig als je met de auto op vakantie gaat. Bovendien als je eenmaal je plekje hebt gevonden, ben je niet afhankelijk van het aantal kilometers dat je moet lopen of de bus die maar om het half uur rijdt. Je kunt gemakkelijk de auto pakken en je bent er wanneer jij er wilt zijn. 

Verschillende mogelijkheden

Op vakantie gaan kan op verschillende manieren. Zo kan je met het vliegtuig gaan, alleen als je hoogtevrees hebt lijkt dat niet zo vanzelfsprekend. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om op vakantie te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een interrail ticket kopen. Met een interrail ticket kun je heel Europa door zonder dat je precies aan tijd gebonden zit. Denk bijvoorbeeld aan een leuke stedentrip Boedapest per trein. Als je liever wat meer spullen mee wilt nemen en een rijbewijs hebt, kun je er ook voor kiezen om een auto te huren. Zo ben je onafhankelijk en kun je gaan en staan waar je wilt. Als je de plek niet meer ziet zitten, kun je je spullen pakken en vertrekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *