Is het klimaat van Kreta ook geschikt voor de wintermaanden?

Griekenland kent natuurlijk tal van eilanden die mateloos populair zijn als vakantiebestemming. Eén van deze eilanden is Kreta. Kreta is niet alleen het meest populaire eiland, maar tevens ook direct de grootste. Waar de één gaat voor zon, zee en strand. Zijn er natuurlijk ook de welbekende plaatsen waar jongeren zich gedurende de zomermaanden huisvesten en maximaal genieten van het uitgaansleven. Omdat het overgrote deel van de vakantiegangers toch echt gaat voor zon, zee en strand, vind je op dit eiland de meest prachtige stranden. Omdat het eiland voor de kust van Turkije ligt, is het gedurende de zomermaanden heerlijk vertoeven. Maar hoe zit het eigenlijk met het klimaat van Kreta?

Waar ligt Kreta precies?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland en ten westen van de kust van Turkije. Kreta is een belangrijk vervoersknooppunt voor de Middellandse Zee en wordt vaak beschouwd als de poort naar de Oost-Middellandse Zee. Buiten dat om is en blijft het gezien het heerlijke klimaat van Kreta ook een populaire vakantiebestemming onder met name veel Nederlanders. Niet alleen in de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven, maar ook in het voorjaar kun je hier terecht wanneer je wilt kunnen genieten van de zon.

Wat is de beste tijd om naar Kreta toe te gaan?

Voor de mensen die wel eens op Kreta zijn geweest, weten natuurlijk als geen ander dat het hier, los van het klimaat, vooral in de wintermaanden één grote spookstad is. De hotels draaien vooral op werknemers die afkomstig zijn van het vasteland van Griekenland en gaan daarom dus ook allemaal weer terug naar waar ze vandaan komen. De beste tijd om gezien het toerisme naar dit eiland te reizen, is rondom de zomermaanden. Het seizoen begin medio april en loopt door tot eind september begin oktober. Ga je later, dan kan het zijn dat een groot deel van het eiland en dat met name richting de kust, voor een overgroot deel al dicht is.

Kan ik in de wintermaanden naar Kreta?

Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om ook in de wintermaanden naar dit Griekse eiland toe te gaan. Houd er echter wel rekening mee dat er naast de vele gesloten hotels en ook andere accommodaties, het ook niet bepaald vakantieweer is in deze periode. In vergelijking met de winters in Nederland is het hier heerlijk, maar weer om te zwemmen is het alles behalve. Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 15 en 20 graden, is het prima vertoeven, maar niet geschikt wanneer je op zoek bent naar een bestemming om heerlijk te kunnen zonnen gedurende deze periode van het jaar. Wil je optimaal kunnen genieten van het weer, dan is de beste periode om naar Kreta toe te gaan, zo tussen juni en september. Uiteraard kan het daarbuiten om ook, maar de kans op wat minder aangenaam weer is dan simpelweg een stuk groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *