Cruisen langs de Atlantische Kust in Frankijk: de mooiste bezienswaardigheden + boeking tips

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige kustlijn langs de Atlantische Oceaan, die een schat aan adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en bruisende steden biedt. Wat is er nu beter dan dit alles te ontdekken vanaf het dek van een cruiseschip? Een cruise langs de Atlantische kust van Frankrijk biedt een unieke en ontspannen manier om de schoonheid van deze regio te ervaren. Hier zijn enkele van de mooiste bezienswaardigheden die je tijdens zo’n cruise kunt ontdekken, samen met handige boekingstips voor een onvergetelijke ervaring.

1. La Rochelle

La Rochelle is een historische havenstad aan de kust van de Charente-Maritime en is een van de hoogtepunten van een cruise langs de Atlantische kust van Frankrijk. Deze charmante stad staat bekend om zijn oude haven, middeleeuwse torens en levendige sfeer. Tijdens je stop in La Rochelle kun je een wandeling maken over de oude stadsmuren, een bezoek brengen aan het maritieme museum en genieten van verse zeevruchten in een van de vele restaurants aan de waterkant.

2. Île de Ré

Het schilderachtige Île de Ré, gelegen voor de kust van La Rochelle, is een idyllisch eiland met schilderachtige dorpjes, uitgestrekte stranden en pittoreske vuurtorens. Tijdens je cruise langs de Atlantische kust is een tussenstop op dit eiland een absolute must. Huur een fiets en verken de kronkelende fietspaden, breng een bezoek aan de kleurrijke markten en proef lokale lekkernijen zoals verse oesters en wijn uit de regio.

3. Bordeaux

Een cruise langs de Atlantische kust van Frankrijk is niet compleet zonder een bezoek aan Bordeaux, de wereldberoemde wijnhoofdstad. Deze elegante stad staat bekend om zijn prachtige 18e-eeuwse architectuur, bruisende wijncultuur en uitstekende gastronomie. Tijdens je stop in Bordeaux kun je een rondleiding maken door de wijngaarden van de Bordeauxstreek, een bezoek brengen aan de wijnkelders en genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele Michelin-sterrenrestaurants. Ook leuk: in het gebied rond Bordeaux vind je enkele van de mooiste campings aan het strand in Frankrijk!

4. Biarritz

Biarritz, gelegen aan de prachtige Baskische kust, is een populaire badplaats die bekend staat om zijn wereldklasse surfstranden, luxe boetieks en bruisende nachtleven. Tijdens je cruise langs de Atlantische kust kun je een dag doorbrengen in deze levendige stad, waar je kunt genieten van de zon op het strand, een surfles kunt nemen of kunt wandelen langs de promenade. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de iconische Rocher de la Vierge, een rotsachtige landtong met een spectaculair uitzicht over de oceaan.

5. Saint-Malo

Saint-Malo, gelegen aan de ruige kust van Bretagne, is een historische vestingstad die bekend staat om zijn imposante stadsmuren, middeleeuwse architectuur en rijke maritieme geschiedenis. Tijdens je cruise langs de Atlantische kust kun je een wandeling maken over de stadsmuren, een bezoek brengen aan het kasteel van Saint-Malo en genieten van verse zeevruchten in een van de gezellige restaurants aan de haven. 

Tip: mocht je ook van kamperen houden, werp dan eens een blik op dit overzicht met de mooiste campings aan zee in Bretagne.

Boekingstips voor een Cruise langs de Atlantische Kust

Vroeg boeken: Cruises langs de Atlantische kust van Frankrijk zijn populair en kunnen snel volgeboekt raken, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden om je cruise ruim van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Kies de juiste route: Er zijn verschillende routes langs de Atlantische kust van Frankrijk, variërend van korte trips tot uitgebreide cruises. Kies een route die past bij je interesses en voorkeuren, of het nu gaat om cultuur, natuur of gastronomie.

Overweeg een all-inclusive pakket: Veel cruisemaatschappijen bieden all-inclusive pakketten aan, waarbij maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen. Dit kan een goede manier zijn om kosten te besparen en te genieten van een zorgeloze vakantie.

Geniet van jouw cruise langs de Atlantische Kust in Frankrijk!

Een cruise langs de Atlantische kust van Frankrijk biedt een unieke kans om enkele van de mooiste plekken van het land te ontdekken, terwijl je geniet van luxe accommodatie, heerlijke maaltijden en entertainment aan boord van het schip. Met deze bezienswaardigheden en boekingstips ben je goed voorbereid op een onvergetelijke cruise-ervaring langs de prachtige kust van Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *