Wat zijn de populairste vakantielanden in Europa?

In Europa zijn we gezegend met een diversiteit aan landen. Ons land is bekend vanwege het vlakke landschap, terwijl Italië bekend staat vanwege het lekkere eten. Ongeacht naar welk land je in Europa toe gaat, geniet je van specifieke eigenschappen.

In Europa zijn enkele landen uiterst geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Wat de populairste vakantielanden in Europa zijn, lees je hieronder. Deze lijst hebben we samengesteld aan de hand van statistieken. Volgens statistieken gaat de gemiddelde Nederlander in ieder geval regelmatig op vakantie. Onderstaande bestemmingen zijn daarbij het populairste.

Griekenland

Ja, de vele eilanden van Griekenland worden maar al te graag bezocht door Nederlanders. Deze eilanden zijn allemaal op hun eigen manier uniek én bieden veelal heerlijk (warm) weer aan. Bijkomend voordeel is dat het ook in het voor- en najaar in Griekenland heerlijk vertoeven is.

Spanje

Talloze regio’s in Spanje kunnen jaarlijks op veel Nederlandse toeristen rekenen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verschillende Costa’s, voor Andalusië en voor het gebied rondom Barcelona. Het leuke van Spanje is dat dit land bijzonder groot is en daardoor erg divers is. In elke regio in Spanje geniet je van andere hoogtepunten en bezienswaardigheden.

Italië

Een ander populair vakantieland is Italië. Voor Italië geldt eigenlijk hetzelfde als voor Spanje: dit land heeft veel te bieden. Een ander voordeel is dat het niet al te ver rijden is naar Italië. Indien je bijvoorbeeld gek op het Gardameer bent, hoef je hiervoor niet al te lang in de auto te zitten. Binnen een uur of 10 á 11 sta je al aan de rand van dit prachtige meer.

Frankrijk

Tot slot mag en kan Frankrijk niet in deze lijst ontbreken. De westkust van Frankrijk is populair, maar het zuiden is nog vele malen populairder. Als je in de zomer een tochtje door Zuid-Frankrijk maakt, kom je talloze Nederlandse kentekens nodig. Dát geeft duidelijk aan dat Frankrijk onder Nederlandse toeristen een geliefde zonvakantiebestemming is.

Welke zonvakantiebestemming spreekt jou het meeste aan? Andere populaire landen zijn Duitsland, Portugal, Cyprus en Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *