De leukste cruisevakanties vanuit Andalusië

De meest zuidelijke regio van Spanje staat bekend om de warme temperaturen, de eeuwenoude steden en de witte dorpen. Ieder jaar boeken veel mensen een stedentrip naar Granada, Sevilla of één van de andere grote steden. Ook de badplaatsen zijn erg populair, omdat je hier terecht kunt voor een heerlijke (all-inclusive) zonvakantie. Maar wat voor vakanties vooral populair zijn in Andalusië zijn de rondreizen met de auto. Dit is niet zo gek, want het is een grote regio met veel prachtige plaatsen.

Wist je dat je in het zuiden van Spanje ook terecht kunt voor hele mooie cruises? De regio ligt aan de Middellandse Zee en vanaf hier kun je naar allerlei mooie eilanden, badplaatsen en zelfs naar de kust van Noord-Afrika. Hieronder lees je meer over cruises vanuit Andalusië.

Vertrekken met een cruiseschip

Cruisevakanties in Andalusië zijn een leuke optie, mede door de ligging van deze regio. De oversteek naar Afrika is vanuit het zuiden van Spanje een korte tocht. Ook bekende eilanden zoals Malta en Ibiza liggen in de buurt. Aan de Costa del Sol heb je grote plaatsen zoals Málaga en Marbella, waar iedere zomer veel cruiseschepen aankomen en vertrekken naar omliggende plaatsen. Er zijn zelfs cruises die je kunt boeken die via de rivieren in het binnenland van Andalusië komen, bij plaatsen zoals Sevilla. Vanuit de regio Andalusië heb je dus een hele grote keuze uit verschillende cruisevakanties.

Wat zijn de leukste cruises?

Onze favoriete cruises in Andalusië hebben wij voor je op een rijtje gezet. Ten eerste zijn de riviercruises van en naar Sevilla zeker de moeite waard. Je komt zo een groot gedeelte van Andalusië te zien tijdens je reis, wat natuurlijk erg leuk is. Ook de cruises langs de kust zijn de moeite waard. Deze komen soms helemaal tot aan Lissabon en andere delen van Portugal. Wil je de andere kant van Spanje zien? Dan zijn er ook nog cruisevakanties die van Málaga en andere grote plaatsen helemaal naar Barcelona en het noordelijke gedeelte van Spanje gaan.

Tenslotte kun je ook nog kijken naar cruises die in het buitenland eindigen. Zo zijn er cruiseschepen die eindigen in Italië, Griekenland, Marokko of andere landen aan de Middellandse Zee. Er zijn zelfs een aantal vakanties beschikbaar die helemaal doorvaren naar Amerika! Hiervoor betaal je natuurlijk wel een stuk meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *