Het heerlijke klimaat van Curaçao

Het klimaat van Curaçao kenmerkt zich als een tropisch savanneklimaat. Kijkend naar het kwik, dan beweegt dit zich gedurende het hele jaar eigenlijk redelijk stabiel. Wat bijzonder is hieraan, is dat de temperatuur het hele jaar door niet meer schommelt dan vaak 3 graden. Je kunt je dus wel voorstellen dat het heel eenvoudig is om hier je kledingkast op in te richten. Toch is dit niet helemaal waar. Wanneer we namelijk gaan kijken naar de neerslag, dan zien we hier wel een duidelijk verschil. Wat je ziet, is dat de eerste paar maanden van het jaar weinig tot geen neerslag valt. Tot het moment dat het juli is. Vanaf juli zien we dat de maanden die volgen toch wat natter zijn en er ongeveer 40 tot 50 millimeter per maand valt. De laatste 3 maanden van het jaar zijn het ergst. Met zo’n 100 millimeter per maand kan het dan flink tekeer gaan af en toe.

De regen op Curaçao

Kijkend naar de regen op Curaçao, dan past dit wel in het klimaat van Curaçao waar het eiland zich begeeft. Wat je ziet is dat er op jaarbasis gemiddeld zo’n 500 millimeter valt, wat eigenlijk praktisch nihil is in vergelijking met veel andere landen. Het verschil waarom het voor het gevoel heel veel lijkt, zit hem met name in het feit dat het allemaal in een relatief korte periode valt. Dit zorgt ervoor dat het soms als extreem kan worden ervaren, terwijl dit in de praktijk allemaal reuze meevalt. Wat wel bijzonder is, is dat het gemiddelde wat aan neerslag valt, ook echt een gemiddelde is. Het kan namelijk heel goed zijn dat het ene jaar de helft valt van wat er normaal valt en het jaar erop zelfs het dubbele. Dat maakt het ook dat het gemiddelde niet altijd ook daadwerkelijk ieder jaar valt. Het kan ook zo zijn dat er maanden in het jaar zijn, waarop er helemaal niets valt. Dan blijft het vaak gedurende de maanden juli, juli en augustus volledig droog.

Vakantie naar Curaçao

Ben jij voornemen om te gaan genieten van het prachtige Curaçao? Dan is het goed om vooraf op de website van Bestereistijd.nl te kijken welke periode het meest geschikt is. Zoals je hebt kunnen zien klinkt het heel aantrekkelijk om er te blijven overwinteren, maar gezien de kans op neerslag is het wel goed dit ook daadwerkelijk in te calculeren. Het bijzondere is wel, dat het er ook gewoon 12 dagen achter elkaar droog kan zijn en de gemiddelde neerslag op 2 dagen valt. Het is daarom dus ook niet met zekerheid te zeggen of het wel of niet verstandig is om gedurende deze periode naar Curaçao toe te gaan. Wil je er nu zeker van zijn dat de kans op neerslag het kleinst is, kies er dan voor om in de maanden juni, juli of augustus te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *